Trädgårdsplanering Göteborg

Med rätt planering av trädgården säkrar du upp för att kunna njuta av en vacker tomt år efter år.

Trädgårdsplanering

Har du en tomt som du vill bygga på så är det bra att fundera på hur du på bästa sätt kan ta tillvara ytan. En del ska huset stå på, medan en del kanske ska vara till trädgård, lekyta för barn, eller en vacker uteplats. Men vi hjälper dig att trädgårdsplanering så att det som inte syns även kommer med i planeringen. Med rätt dränering slipper du fuktskador på fastighet och en rätt dränerad/ planerad gräsmatta slipper mossa, uppfarten får bärighet, grusvägen spolas inte bort, detta och mycket annat kan vi se till att det blir rätt planerat och utfört.

Förberedande arbete

Du kanske tänker att det är lätt trädgårdsplanering och ser framför dig hur hur tomten ska se ut. Men ibland är det så att tomten inte kan användas till allt det du drömmer om. Vi har lång erfarenhet av trädgårdsplanering, så vi vet vad man kan göra och vad man inte kan göra på olika sorters tomter. Vi kan tillsammans med dig ta fram ett alternativ du känner att du är nöjd med och som du känner dig bekväm med. Vi kan även hjälpa dig med att röja undan med maskiner, samt hjälpa till med grundläggning och mycket mer.

Första steget

Det första steget innan du anlägger din trädgård är att se över din dränering. Fundera över om marken behöver höjas och om ni vill ha en kulle eller kanske en damm? Är marken vattensjuk på ett område där det skall anläggas gräsmattan, är det viktigt att dränera eller höja marknivån. Annars kommer mossa att ta över gräsmattan med tiden.

Vi gör rätt från början och fyller på med jord för att förstärka marken där det behövs. Det blir betydligt jobbigare att göra det om något år. Massorna från dikesgrävningen brukar vara näringsrika, eftersom och blir fin planteringsjord. 

Husdränering

Att dränera under och kring ditt hus är också viktigt för att undvika fuktskador på huset eller fastigheten. En dränering som inte fungerar som den ska leder alltid till problem – översvämning eller fukt i källare, vattenskador, söndervittrad grund, rost och mögel är bara några av tråkigheterna som kan uppstå. Låt oss hjälpa dig att hålla din husgrund i gott skick, förbättra avrinningen och förbättra inomhusmiljön. Vi har lång erfarenhet av alla typer av dräneringsarbeten har full koll på hur dräneringen av husgrunden ska utföras beroende på markförhållanden, typ av husgrund, hur huset är byggt etc. Vissa förhållanden är mer problematiska än andra, men vi utför alltid dränering på rätt sätt och med modern teknik.

Dränering av väg

Avrinningen av en väg är mycket viktig för konstruktionens bärförmåga. Av trafiksäkerhetsskäl bygger man idag många vägar med grunda diken vilket innebär att såväl dränering som avvattning av vägen sker med dräneringsledningar. Vi använder rätt teknik t ex delslitsade rör är att risken för igenslamning av rören blir liten då vattnet kommer in i rörets övre del. 

Kontakt Urban

Vill du veta mer om våra tjänster?